Скандал із Ізраїлем та країни-фіналісти: як пройшов другий півфінал Євробачення 2024

ЖВЛ представляє
09:10
Будні
Другий півфінал Євробачення-2024: переможці, скандал з Ізраїлем та очікування на фінал
Getty Images

Освистана представниця Ізраїлю та двотисячний мітинг під стінами Євробачення 2024: як пройшов другий півфінал - розповіли у "ЖВЛ представляє".

Поділитися:

9 травня відбувся другий півфінал міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2024", де Україну представляють alyona alyona & Jerry Heil з піснею Teresa & Maria. Виступи у другому півфіналі показали 16 конкурсантів, з них лише 10 вибороли шанс потрапити до фіналу. Отже, за резуотатами глядацького голосування, у фінал пройшли такі країни, як Швейцарія, Австрія, Нідерланди, Норвегія, Латвія, Ізраїль, Греція, Естонія, Грузія та Вірменія.

Скандал з Ізраїлем

Організатори шоу неабияк переймались за виступ представниці Ізраїлю, аби її перфоманс пройшов без провкацій. Дівчину таки освистали, а все через конфлікт Ізраїлю і Палестини. Деякі представники європейських країн навіть добивались виключення Ізраїлю, а в Мальме під час проведення конкурсу пройшов двотисячний мітинг в підтримку Палестини. Представниця Ізраїлю - співачка Еден Ґолан двічі намагалась просунути в конкурсній пісні політичний наратив, за що обидва рази їй відмовляли в участі в конкурсі. Тим не менш, змінивши остаточно текст і назву пісні на "Hurricane", ій дозволили брати участь в другому півфіналі. 

Втім, сама співачка більшу частину свого життя проживала у росії, брала участь у пропагандистських шоу і вела дружбу з зірками, що підтримували окупацію Криму, а зараз - повномасштабну війну. Та і сама Еден їздила до окупованого Криму у 2016 році. Дівчина ніяк не висловила позицію щодо України, але неодноразово дякувала росії за старт кар'єри. 

Виступи у Гранд-фіналі Євробачення 2024

У фіналі конкурсу, що розпочнеттся о 22.00, 11 травня, співатимуть одразу 26 країн-учасниць. Так, до 20 країн, що виборювали місце під час двох півфіналів,.автоматично доєднаються ще представники країн-засновниць конкурсу та країни-переможниці: Німеччина, Франція, Італія, Іспанія, Сполучене Королівство та Швеція.

євробачення

Як виступатиме Україна у фіналі

У фіналі конкурсу Україна виступатиме під номером 2. Після виступу у першому півфіналі, представниці України - alyona alyona і Jerry Heil знову стрибнули у рейтингу і піднялися на 3 позицію із шансом на перемогу у 9%. Лідером серез букмекерських прогнозів залишається представник Хорватії Baby Lasagna з піснею "Rim Tim Tagi Dim".

"Дуже стараємось гідно виступити у фіналі, але паралельно слідкуємо за тим, як сприймають європейці нашу пісню. Для нас честь бути в чартах. Ідея нашого виступу - про єдність світу. Подивіться, який сильний це народ, як ми стоїмо і потребуємо вашої підтримки. Тільки тоді ми зможемо достукатись до людей. Це ніколи не роблять артисти самі, бо без вашої підтримки це би не працювало" - коментують участь у Євробаченні 2024 alyona alyona і Jerry Heil.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Новини по темі